The royal swedish opera

Opera för alla

Ny app gör opera tillgänglig för fler

HiQ har tillsammans med den Kungliga operan utvecklat en lösning som gör opera tillgänglig för fler.

THE ROYAL SWEDISH OPERA

Resultat

HiQ har på uppdrag av Kungliga operan utvecklat en lösning som gör deras föreställningar tillgängliga för fler. Med hjälp av en app kan du nu få texten från operan översatt och uppläst genom dina egna hörlurar. Det är även möjligt att välja ett alternativt ljudspår där föreställningen samtidigt tolkas visuellt. Den digitala lösningen är både diskret och enkel att använda och passar såväl personer med synnedsättning eller dyslexi som de som föredrar ett alternativt sätt att uppleva opera på. Sammantaget öppnar appen upp evenemanget för en bredare publik. 

”Digitalisering ger oss fler sätt att välkomna människor på än tidigare. Appen är ett mycket bra verktyg för att göra operan tillgänglig för alla.”

Louise Stehn, Sales Manager at the Royal Opera

Uppdrag

Kungliga Operan har i uppdrag att nå en så bred publik som möjligt. Inom ramen för detta ingår det att ständigt expandera till nya målgrupper och göra föreställningarna tillgängliga för fler.

“Operan är för alla, och en del av vårt kulturarv. Vårt uppdrag är att öppna upp dörrarna, och vi måste öppna dem brett. Digitalisering ger oss fler sätt att välkomna människor på än tidigare. Appen är ett mycket bra verktyg för att göra operan tillgänglig för alla”, säger Louise Stehn, försäljningschef på Operan.

Lösning

HiQ har tillsammans med Kungliga Operan utvecklat en app där du kan få föreställningens text översatt och uppläst via hörlurar till telefonen. Det är också möjligt att välja ett alternativt ljudspår där föreställningen även tolkas visuellt. Lanseringen ägde rum i september 2017 under Leoš Janáčeks känsloladdade opera Jenůfa.
Den digitala lösningen är diskret och enkel att använda för alla, vilket gör opera mer tillgängligt.