januari 3, 2024

HiQ förvärvar Ambientias enhet inom offentlig sektor

HiQ fortsätter att växa i norra Europa. Företaget har ingått avtal om att förvärva Ambientias konsultenhet för offentlig sektor – ledande it- och techkonsulter i Finland med högt efterfrågade specialistkunskaper inom tekniklösningar för offentlig verksamhet.

Den offentliga sektorn i Norden rankas ofta högt i digitaliseringsmätningar. Men det är en bit kvar på resan mot fullständig digital transformation, och det finns behov av digitala lösningar för att ytterligare förbättra och säkra offentlig verksamhet och dess tjänster.

HiQ har en stark historia av att stödja både privat och offentlig sektor med kritiska och skräddarsydda tekniklösningar. I Sverige har HiQ spelat en avgörande roll i att stödja exempelvis Skatteverket och Regeringskansliet, och i Finland Tulli – finska tullen, och Keva – pensionsförsäkrare för arbetstagare i offentlig sektor. Genom att gå samman med enheten för offentlig sektor på det ledande techkonsultbolaget Ambientia, expanderar HiQ nu kraftigt sitt erbjudande inom offentlig sektor i Finland.

– Tillsammans med de djupa kunskaper som konsulterna från Ambientia tar med sig kommer vi ha ännu bättre möjligheter som en heltäckande partner inom digital transformation för offentlig sektor, och inte bara i Finland. Vi är övertygade om att vi med våra gemensamma erfarenheter kan erbjuda helt avgörande digitala lösningar för offentlig sektor, som i slutändan gynnar människorna i Norden på bästa möjliga sätt framåt, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

– HiQ värderar verkligen expertisen och framgångarna hos vår enhet för offentlig sektor. Och ännu viktigare, vi delar passionen för att skapa skräddarsydda och användarvänliga digitala lösningar. Tillväxten för enheten har varit betydande och vi är övertygade om att HiQ-gruppen tillför ännu mer solida resurser för ytterligare tillväxt och utveckling. På Ambientia, The Future Creation Company, kommer vi fortsätta att fokusera och leverera inom våra affärsområden inom detaljhandel & grossist, tillverkning och tjänster, säger Johan Sandell, vd på Ambientia.

Med nästan 100 nya anställda från Ambientia kommer HiQ växa betydligt i Finland och bli totalt 2 000 anställda inom HiQ-gruppen. Utöver kunskap inom offentlig sektor stärker Ambientias enhet HiQ:s kompetens inom områden som skräddarsydd mjukvaruutveckling, cybersäkerhet, DevOps och molnmigration. Några av kunderna som följer med till HiQ är Valtori – Statens center för informations- och kommunikationsteknik, finska försvarsmakten, Kela – Folkpensionsanstalten FPA, Helsingfors stad och finska utrikesministeriet.

– Vi är väldigt glada att välkomna Ambientias konsulter inom offentlig sektor till HiQ. Vi har en utmärkt matchning i kultur, med en historia av långa kundrelationer och skräddarsydda lösningar för att framtidssäkra det digitala samhället”, säger Janne Ahonen, country manager på HiQ Finland.

Transaktionen är föremål för sedvanliga villkor och förväntas slutföras i slutet av januari. Alla anställda på Ambientias enhet inom offentlig sektor blir en del av HiQ:s verksamhet och verkar under varumärket HiQ efter övergångsperioden.

Kontakt

Region HiQ Group

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter