maj 11, 2023

HiQ går samman med techkonsultbolaget Zool

HiQ fortsätter att växa och utöka sina tjänster över hela Europa. Bolaget har ingått ett avtal att förvärva Zool, ett ledande techkonsultbolag med högt efterfrågade specialistkompetenser. "Tillsammans med Zool är vi ännu bättre positionerade som en helhetspartner inom digital och teknisk transformation, säger Samuel Skott", vd på HiQ.

Zool tillför stark expertis inom alla nivåer av avancerad mjukvaruutveckling inklusive AUTOSAR-kompetens, molnbaserade tjänster, DevSecOps, testning och agila metoder. Med sitt specialistteam certifierade i Cloud Native Computing Foundation (CNCF) är Zool expert på ett område där de flesta företag bara har börjat.

”Vi är väldigt glada över att välkomna Zool till HiQ-familjen”, säger Simona Bamerlind, Head of Region West på HiQ. ”Förvärvet är en perfekt matchning, båda företagen delar ett djupt engagemang för att leverera högkvalitativa digitala tjänster och lösningar som förenklar våra kunders liv. Och viktigast av allt, vi delar samma tekniska nördighet.”

Genom att förvärva Zool kan HiQ leverera ett ännu mer heltäckande och holistiskt erbjudande till sina kunder. De två företagen delar en passion för att omvandla komplexa frågor till enkla lösningar.

”Vi ser mycket fram emot att gå samman med HiQ, säger Niklas, vd på Zool. Vår kombinerade expertis och likasinnade kultur gör att vi kan ta vårt erbjudande till nästa nivå och ge ännu mer värde till våra kunder och medarbetare.”

Transaktionen är föremål för sedvanliga villkor och förväntas slutföras under maj månad. Alla anställda på Zool kommer att ingå i HiQs verksamhet men verka under sitt eget varumärke.

För mer information eller för att bli kund, vänligen kontakta:
Simona Bamerlind, Head of Region West på HiQ
E-post: simona.bamerlind@hiq.se

Niklas Gustafsson, vd på Zool Engineering
E-post: niklas.gustafsson@zoolengineering.se

Kontakt

Region HiQ Stockholm

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter