april 19, 2023

HiQ och MTM förbättrar digitalt bibliotek för tillgänglig läsning

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) digitala bibliotek, Legimus, behöver byggas om för att skapa en bättre användarupplevelse. HiQ får uppdraget, via Frontwalker som samarbetspartner, att hantera hela resan från användarens perspektiv till färdig webb. "Att få förtroendet att leverera på detta viktiga uppdrag och förbättra för människor med hjälp av nya digitala lösningar är vi oerhört stolta över. Vi har byggt upp ett gott samarbete med MTM där vi nu har levererat en ny plattform som vi tillsammans bygger vidare på för framtiden", säger Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ.

Uppdraget innebär att MTM och HiQ tillsammans driver ett stort utvecklingsprojekt kring webbplatsen Legimus.se med målet att skapa ännu bättre läsupplevelser för användarna. Designen renodlas och förenklas för att det ska gå snabbare att hitta och komma i gång med läsningen.

Nya versionen av Legimus.se är live och under året fortsätter förbättringsarbetet. Bland annat behöver det förenklas för användarna att göra personliga val som ändrar vilka sökresultat som visas och hur sidan ser ut.

Tillgänglighet, med kraven i WCAG AA 2.2 (Web Content Accessibility Guidelines) som en viktig del, har varit i fokus under hela utvecklingsprocessen. Arbetet har inkluderat att ta fram uppdaterade avancerade funktioner som favoritlistor, bokhylla och detaljerat sök för att addera värde för användarna. Responsen under testperioden, där användare har haft möjlighet att gå in och prova den nya versionen, har varit positiv. Den nya webbplatsen har i ett nästa steg lanserats till samtliga användare.

Om Legimus

Legimus är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) digitala bibliotek för tillgänglig läsning. Legimus består av talböcker, talböcker med text och punkskriftböcker. Legimus finns till för personer som på grund av ett läshinder inte kan läsa tryckta böcker och därför behöver en tillgänglig version. Legimus läsare kan vara barn, äldre eller högskolestudenter. Idag finns cirka 140 000 böcker i Legimus och under 2022 gjorde 150 000 läsare ungefär 2 miljoner lån.

För mer information eller för att bli kund, vänligen kontakta:

Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ
E-post: asa.melvanius@hiq.se

Kontakt

Region HiQ Stockholm

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter