juni 5, 2023

HiQs varumärke vinnare på prestigefyllda European Design Awards

HiQ, Great Apes och Earth People vinner utmärkelse på en av Europas mest kända designtävlingar – ett silver på European Design Awards för HiQs egna varumärkesidentitet.

I helgen uppmärksammade European Design Awards Europas bästa inom varumärke, grafisk design, illustration och digital design vid en prisceremoni i Luxemburg. Den enda svenska vinnaren i en varumärkeskategori var techkonsultbolaget HiQ, som belönades med ett silver i Branding: Digital Identity Applications.

“Vi strävar efter en identitet som är branschunik och lojal mot HiQ-andan av att gå vår egen väg, som utmärker oss som varumärke och arbetsplats. Det är inspirerande att få det här erkännandet, vi ser det som en symbol för det hårda arbete vi lägger ner på vårt varumärke”, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

HiQ, med en lång historia av digital design i sitt erbjudande, vände sig till sin egen organisation för att arbeta med den nya identiteten. Helsingforsbaserade digitala studion Great Apes, en del av HiQ-gruppen, ligger bakom koncept och art direction för identiteten som lanserades 2022.

”Vi är väldigt glada över att varumärket HiQ sticker ut och får erkännande på internationell nivå. Särskilt eftersom identiteten bäst beskrivs som lite busig. Den är lekfull, nördig och självkännande och följer inte blint de vanliga techkonsulttrenderna”, säger Niko Sipilä, design director på Great Apes.

Identiteten är en uppgradering av den tidigare HiQ-identiteten, främst designad för digital användning. Den innefattar en helt omritad logotyp, uttrycksfull typografi, en regnbågspalett och skräddarsydda 3D-baserade illustrationer som spelar en nyckelroll.

Den visuella identiteten har fått liv genom ett nära samarbete med digitala design- och innovationsbyrån Earth People – handplockade för deras exceptionella förmåga inom illustration och animation.

”Illustrationskoncepten utforskar nästan surrealistiska metaforer för ganska visuellt oinspirerande ämnen. Udda, konstiga, färgstarka och humoristiska inslag knyter samman organiska och ”techy” element”, säger Andreas Carlson, art director och illustratör på Earth People.

Vinnarna vid European Design Awards utses av en jury bestående av designjournalister, utbildare och kritiker.

Om Great Apes
Great Apes är en prisbelönt avantgardistisk digital studio som specialiserar sig på experimentell och innovativ digital design och utveckling.

Om Earth People
Earth People
 är en digitalbyrå specialiserad på digitala tjänster, appar, saas-tjänster, sajter, integrationer och fysiska installationer.

Kontakt

Region HiQ Stockholm

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter