april 25, 2024

Pernilla Rönn ny Head of Cybersecurity – ska stärka HiQ:s cybersäkerhetserbjudande

HiQ stärker sitt erbjudande ytterligare inom cybersäkerhet. För att möta de eskalerade digitala hoten, och som ett svar på den rådande kompetensbristen hos svenska företag och offentlig sektor, tar HiQ ett krafttag kring sin cybersatsning. Säkerhetsprofilen Pernilla Rönn anställs som Head of Cybersecurity för att styra den strategiska satsningen.

HiQ rustar kring sitt erbjudande och expertis inom cybersäkerhet. Under början av året har konsultbolaget tagit över it-bolaget Consigns nätverks- och infrastrukturkonsulter samt förvärvat finska Ambientias nära hundra techkonsulter som är specialister inom offentlig sektor, bland annat med spets inom cybersäkerhet.

För att styra och driva HiQ:s satsning inom cybersäkerhet framåt har nu Pernilla Rönn tillsatts som Head of Cybersecurity, med utgångspunkt i och ansvar för HiQ:s cybersäkerhetsteam i Stockholm och samtidigt leda arbetet i hela Sverige tillsammans med kollegor i övriga regioner. Pernilla Rönn har varit aktiv i olika ledande positioner inom säkerhetsbranschen i över två decennier och blir en central del av HiQ:s säkerhetserbjudande.

– I HiQ:s DNA finns en stark strävan efter att alltid ligga i framkant inom digitala lösningar och teknik. Vår kompetens inom cybersäkerhet är inget undantag. Med Pernilla i spetsen och vår samlade kunskap inom teknik och cybersäkerhet har vi förmågan att möta och förhoppningsvis överträffa kundens förväntningar inom detta kritiska område, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

HiQ har lång erfarenhet av att hantera komplexa tekniska utmaningar och har tung säkerhetskompetens inom hela spektrat från organisatorisk regelefterlevnad till teknisk produktsäkerhet och infrastrukturhantering.

– Vår ambition är att vara en ledande proaktiv partner inom cybersäkerhet. Framtiden kräver att verksamheter har en dynamisk och omfattande strategi för sitt cybersäkerhetsarbete. Jag är imponerad över den tunga expertis vi har i vårt team och den integrerade kompetensen HiQ har inom teknik och säkerhet, och jag ser fram emot att bidra till HiQ:s position som föregångare inom det här otroligt viktiga och aktuella området. Mitt fokus ligger på att kontinuerligt förbättra och utveckla våra cybersäkerhetstjänster och bygga teamet för att stötta ännu fler privata och offentliga aktörer i sina säkerhetsresor, säger Pernilla Rönn, ny Head of Cybersecurity på HiQ.

Kontakt

Region HiQ Group

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter