maj 30, 2024

Minna Lindholm ny chef för det växande HiQ Finland

Som del i expansionen av HiQ:s verksamhet i Finland meddelar techkonsultbolaget att Minna Lindholm kommer att leda den finska organisationen. Hon har gedigen erfarenhet av kommersiellt ledarskap och stor branschkännedom, med sin bakgrund inom ledarroller på diverse techföretag, senast på Google.

HiQ har under senaste tiden expanderat sin verksamhet i Finland med uppköpen av Lamia, konsulter inom näthandel, och senast Ambientias konsultenhet för offentlig sektor. Något som har ökat affären rejält i Finland och gett konsultbolaget en bredare närvaro i landet. HiQ har nu omkring 280 anställda i Finland och kontor i Helsingfors, Hämeenlinna, Joensuu, Kuopio, Tammerfors och Åbo.

– HiQ är på en global tillväxtresa och den finska marknaden spelar en nyckelroll. Med Minnas erfarenhet ombord får vi ännu bättre möjligheter att utnyttja potentialen i den finska marknaden och att bli den ledande IT- och techpartnern för kunder som vill forma framtiden genom digitala lösningar, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

Minna Lindholm ansluter till HiQ efter fyra år på Google Cloud Global Sales. Förutom sin tid på Google har Minna Lindholm omfattande branschkännedom och erfarenhet av att driva tillväxt på techbolag som Nordcloud, Fujitsu, Nokia och Tieto.

– HiQ är en ledande och dynamisk kraft inom den finska konsultbranschen. Det är en ära att ansluta till det här fantastiska företaget. Det starka fokuset på innovation gör det här till en väldigt inspirerande möjlighet. Jag brinner för att interagera med människor, verkligen förstå deras behov och hjälpa dem att övervinna utmaningar. Genom att arbeta med våra talangfulla team och partners kommer jag se till att vi fortsätter att utvecklas och utnyttjar data, analys och generativ AI för att nå fortsatt tillväxt och konsekvent levererar ett exceptionellt värde och innovativa lösningar till våra kunder, säger Minna Lindholm.

Minna Lindholm efterträder Janne Ahonen, som har lett HiQ i Finland sedan början av 2023.
Minna Lindholm intar sin nya roll den 27 juni. I sin roll blir hon också en del av HiQ ledningsgrupp på koncernnivå.

Kontakt

Region HiQ Group

Karolina Israelsson

Hej 👋
Jag heter Karolina och jobbar med PR & kommunikation på HiQ. Vill du veta mer om de grymma lösningar vi jobbar med på HiQ, eller har frågor om oss som bolag? Tveka inte att höra av dig!

Fler nyheter